Babies Bubbels Spa

Veel gestelde vragen ivm babyspa - Babies Bubbels Spa

Lees hier de meest gestelde vragen rond de babyspa.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd mag ik komen met mijn baby?

Vanaf 2 weken (naveltje moet droog zijn) tot in principe 12 maanden mag je bij Babies Bubbels Spa komen floaten. We hebben 2 verschillende drijfbanden ter beschikking, eentje vanaf ongeveer 2 weken tem 6 maanden en de andere vanaf ongeveer 7 maanden tot ongeveer 1 jaar. Hoe eerder je komt hoe meer effect het floaten heeft, omdat je baby dan nog niet zo ver ontwikkeld is.

Hoe lang duurt de sessie?

Je baby mag maximaal 30 minuten floaten, dit is afhankelijk van hoe je baby erop reageert. Sommige baby’s kunnen wat onrustig worden als ze voor het eerst floaten. We kijken bij elke sessie naar de signalen van jouw baby. De massage kan maximaal 25 minuten duren, ook hierbij kijken we naar de signalen van jouw baby.

Hoe ziet de sessie eruit?

Graag verwelkom ik je voor een uniek en intiem moment tussen jou en je baby. Door middel van hydrotherapie gevolgd door een ontspannende babymassage stimuleer je de motorische en mentale ontwikkeling van jouw baby.

De kleintjes genieten het meeste als ze niet hongerig of vermoeid zijn. Daarom adviseren wij om minimum 30 minuten voor aanvang een laatste voeding te geven en een kort slaapje te laten doen.

Kom tegen het afgesproken uur naar de babyspa. Neem rustig plaats in de zeteltjes. Jij en je baby mogen al even wennen aan de nieuwe omgeving van de babyspa. Je krijgt een heerlijke kop koffie of thee of een glaasje water aangeboden. Alles ligt voor jouw kleintje klaar; zwemluier, badcape, handdoek en een drijfband. Wanneer de babyjacuzzi klaar is, mag je je baby beginnen uitkleden.

De ruimte is ongeveer 23 graden, waardoor je baby het niet koud zal krijgen. Je baby krijgt een drijfband om en mag dan het warme water in. De bubbels gaan aan als je baby gewend is aan het water. De duur van het floaten is maximum een half uurtje, maar is uiteraard ook afhankelijk van wat je baby’tje aangeeft. Is je baby klaar met floaten, gaan we over naar de babymassage. Jij gaat zelf je baby masseren en volgt de technieken die voorgedaan worden op een massagepop.

We masseren met 100 % natuurlijke olie. Deze wordt goed door de babyhuid opgenomen. De olie geeft geen kleverig gevoel. Na de massage voelt de huid zijdezacht aan en is niet vettig. Een volledige sessie zal maximaal een uur in beslag nemen.

Kan ik de sessie nog annuleren?

24 uur voor de afspraak kunt u kosteloos annuleren. U krijgt dan de mogelijkheid om de afspraak te verzetten. U krijgt geen geld terug. Annuleert u niet of komt u niet op de afspraak zonder afmelding, dan retourneren wij geen gelden.

Is een babyspa wel hygiënisch?

Absoluut! Onze badjes en toebehoren worden na elke sessie volledig gereinigd. De badjes worden hierna opnieuw gevuld met zuiver, chloorvrij water op de juiste temperatuur voor de baby. Je kan dus in volle vertrouwen en veiligheid komen genieten.

Welk tijdstip op de dag is het fijnst voor mijn baby?

Dit ligt aan jouw baby. Je kan kiezen voor een voor-, namiddag- of avondsessie. Als je baby maar lekker geslapen heeft, het buikje ruim een half uur voor aanvang gevuld heeft. Dan komt de sessie het meest tot zijn recht.

Wie mag er allemaal mee naar de babyspa?

Kom samen met je dierbaren om dit ultieme geluk te delen. Maar kom niet met te veel gezelligheid tegelijk… dit komt het ontspannen niet ten goede van je kleintje. Aangeraden wordt van 2 personen per baby.

Mijn baby is ziek, kan ik nu nog komen?

De sessie is intensief voor je baby. Voelt je baby zich niet helemaal goed? Is je baby ziek? Denk hierbij aan koorts, diarree of griep, dan kun je de afspraak beter verzetten. Bij verkoudheid kan je baby gewoon komen.

Mag mijn baby komen na de vaccinatie?

Natuurlijk mag dat, wacht wel eventjes 48 uur. Je baby kan mogelijk koorts krijgen door de vaccinatie. Wil je helemaal zeker zijn, wacht dan 72 uur.

Mag mijn baby met eczeem komen?

Ja! Het water is 100% zuiver en juist goed voor eczeem. Opgelet! Masseren kan alleen indien de huid niet open of gebarsten is.

Mag ik foto’s of video’s maken?

Natuurlijk mag dat, leuk! Denk wel aan de hechting tussen jou en je kleintje. Mis het spetterplezier niet door telkens op je telefoon te kijken. Heb je een leuke foto en zet je die op de socials, tag ons dan even @babiesbubbelsspa.

Wat neem ik mee naar de babyspa?

Het enige dat je als ouder zelf moet voorzien, is je vertrouwelijke luier, vochtige doekjes en voeding voor na de sessie. Kom je voor een avondsessie, dan breng je best ook een pyjama mee waarmee hij/zij direct door kan naar het eigen bedje.

Verder hoef je aan niets te denken. Dit staat reeds allemaal voor jullie klaar:

  • een veilige drijfring

  • een herbruikbare zwemluier

  • een badcape

  • natuurlijke massageolie

  • eventueel een badspeeltje

Kan mijn baby de hele sessie van een uur volhouden?

Nee, als je baby nog niet eerder gefloat heeft of gemasseerd is, kan hij of zij dit niet een half uur volhouden. Je baby kan gaan huilen als hij of zij niet meer wil. Dit geeft dus niet aan dat hij/zij de massage of het floaten niet lekker vindt. De kleintjes zijn op enig moment moe. Het is intensief voor jouw kleintje en hier houden we rekening mee.

Mutualiteit

Wist je dat sommige mutualiteiten je een tegemoetkoming cadeau doen voor een babymassage of -wellness? Bij het Onafhankelijk Ziekenfonds ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming van €25 voor een babyspa-sessie. Je kan het formulier hier terugvinden. Druk het document af en breng het mee bij je bezoek. Wij zorgen voor een correcte vervollediging.

Hoe werkt een cadeaubon?

Je kan een digitale of fysieke versie van de cadeaubon bestellen. De digitale cadeaubon wordt jou zo snel mogelijk per mail opgestuurd.Onze cadeaubon kan je in overleg met ons komen afhalen in de zaak. Wij kiezen ervoor om plotse bezoekjes in de zaak te vermijden en spreken liefst even op voorhand af wanneer de ophaling het beste past in onze planning! Geef een seintje vooraf via bericht of per mail.

Voor het boeken van de gekozen sessie, stuur je even een mailtje naar info@babiesbubbelsspa.be met vermelding van de naam van je baby, je gsmnummer en de gewenste dag + tijd. De cadeaubon is alleen te gebruiken voor de gekozen sessie en niet in te wisselen tegen overige producten die in de BabySpa worden verkocht. Een cadeaubon heeft telkens een geldigheidsduur van 1 jaar. Neem je cadeaubon mee naar uw afspraak.

Hoe moet ik betalen?

Je legt de afspraak vast via ons online boekingsplatform. Na het boeken van de sessie word je doorgestuurd naar een veilig betalingssysteem. Wenst u een digitale cadeaubon aan te kopen, dan dient de betaling uitgevoerd te worden via overschrijving naar BE12 9734 3244 1592 met als mededeling uw naam + naam baby.

Wenst u een fysieke cadeaubon aan te kopen, dan kan u bij ons betalen met Payconiq of cash. Indien u reeds een cadeaubon heeft ontvangen, neem je deze mee naar uw afspraak.